Bouterse blijft NDP leiden; verkiezing uitgesteld
12 Dec 2022, 07:19
foto


NDP-voorzitter Desi Bouterse blijft de leiding van de partij hebben. De interne verkiezingen zijn uitgesteld tot 2027. Zondag heeft de NDP een vergadering van het Centraal Politiek Orgaan (CPO) gehouden onder leiding van Bouterse. In deze vergadering zijn de organen en instituten van de partij vertegenwoordigd.

Het CPO heeft de bevoegdheid om besluiten van algemene politieke aard te nemen. De organen en instituten hebben zich tijdens deze vergadering het aangepaste partij politiek programma aangenomen. Voorafgaand aan de goedkeuring vandaag zijn de afgelopen maanden diverse hearings in het hoofdkwartier gehouden door het Wetenschappelijk bureau. Uit dit programma zal het verkiezingsprogramma en het regeerprogramma voortvloeien.

Aan de vergadering is de uitspraak van het Constitutioneel Hof voorgelegd over de kiesregeling en is er gediscussieerd over het standpunt van de partij en de te nemen vervolg stappen, meldt de NDP in een persbericht.

De aanwezigen hebben zich verder uitgesproken over interne partij politieke zaken en is aangenomen dat de interne verkiezingen worden uitgesteld tot ultimo twee jaren na de landelijke verkiezingen van 2025. Dat betekent dat het 2019 gekozen hoofdbestuur en andere gekozen interne structuren ongewijzigd blijven.

Bij de eerstvolgende CPO vergadering welke in het eerste kwartaal van 2023 wordt gehouden zal de partij zich uitspreken over het traject naar de verkiezingen toe, alsook het instellen van de partij verkiezingsstructuren.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May