Rampersad richt politieke partij op voor dieren
12 Dec 2022, 01:03
foto


Hubert Rampersad heeft de Surinaamse Partij voor Dieren (SPD) opgericht. Het hoofdthema is het streven naar een diervriendelijke samenleving en bewustwording inzake dierenwelzijn en dierenrechten in Suriname. SPD gaat meedoen met komende verkiezingen, omdat dierenwelzijn en dierenrechten in Suriname volgens deze nieuwe partij niet bestaan. Dierenleed en het dumpen van zwerfhonden en -katten vinden in Suriname aan de orde van de dag plaats en dierenrechten en dierenwelzijn worden genegeerd door de huidige politieke partijen. In het bestuur hebben verder zitting Sherita Ramlal (secretaris) en Warren Rampersad (penningmeester).

SPD wil met dit initiatief de bewustwording over dierenrechten en dierenwelzijn bevorderen en Surinamers hiervoor wakker schudden. De partij zegt zeer begaan te zijn met het lot van dieren en wil Surinamers bewust maken omtrent het feit dat Covid-19 is ontstaan als gevolg van gebrek aan respect voor dieren. Surinamers moeten beginnen te beseffen dat duurzame ontwikkeling van het land respect voor de natuur en voorkomen van dierenleed vereisen. Ze moeten beseffen dat in het nieuwe normaal de mens in harmonie met de natuur en dieren moet leven om zich zo duurzaam te kunnen ontwikkelen.

Alle gevestigde Surinaamse politieke partijen zijn volgens SPD corrupt en streven naar politieke macht om zich zo te blijven verrijken. Ze hebben het te druk met stelen en hebben daardoor geen oog voor het welzijn van dieren. SPD streeft niet naar politieke macht. De partij gaat de andere politieke partijen stimuleren voor dierenrechten op te komen en gaat bewustzijn in de gehele samenleving creëren voor diergerelateerde onderwerpen om zo tot wetgeving voor dierenbescherming en dierenwelzijn te komen. SPD heeft hiertoe minimal 3 zetels in de DNA nodig, welke de partij in Paramaribo en Wanica hoopt te verwerven. Rampersad is Nederlander en blijft als voorzitter en hoofdsponsor van de partij fungeren.

Honden en katten worden massaal gedumpt door de slechte financiële situatie in het land. SPD streeft er ook naar om de populatie zwerfhonden en -katten in Suriname te verminderen door sterilisatie en deze dieren zoveel mogelijk te ontlasten van pijn, jeuk en honger. De partij is ook gefocust op het helpen van zwerfdieren in nood door deze dieren onder meer te verzorgen en te voeden. Met de hulp van lokale dierenartsen zal medische zorg aan deze dieren worden geboden, naast sterilisatie en vaccinatie. Ook zal er naar een nieuw onderkomen voor zowel pups als volwassen honden en katten worden gezocht.

Er komt ook een voedselbank voor dieren. Speciaal voor diereneigenaren die vanwege de financiële situatie tijdelijk problemen ondervinden bij het onderhouden van hun dieren, komt er de voedselbank voor dieren. Via deze voedselbank zal dan voer voor verschillende soorten huisdieren kosteloos ter beschikking worden gesteld. SPD heeft ook het voornemen om dierenasiels voor de opvang van zwerfdieren in heel Suriname neer te zetten, te beginnen in Paramaribo. De partij gaat zich ook inzetten voor aanscherping van de wet op dierenbescherming gericht op alle dieren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May