Ronaldo: Droom om het WK te winnen 'geëindigd'
11 Dec 2022, 20:49
foto
Cristiano Ronaldo verliet het veld van het Al Thumama Stadium in tranen nadat Portugal zaterdag in kwartfinales verloor van Marokko. (Foto: Reuters)


Cristiano Ronaldo zegt in een cryptische post op sociale media dat zijn droom om het WK te winnen met Portugal voorbij is, terwijl hij zijn pensionering als internationale speler niet heeft aangekondigd. De 37-jarige Ronaldo verliet in tranen het veld nadat Portugal zaterdag in de kwartfinale met 1-0 verloor van Marokko.

In zijn eerste opmerkingen na de uitschakeling zei Ronaldo zondag dat het "tijd was om de balans op te maken", zonder expliciet te zeggen of hij na 19 jaar in het nationale team beschikbaar wil blijven voor Portugal.

"Het heeft geen zin om overhaast te reageren", schreef Ronaldo op Instagram. "Ik wil dat iedereen weet dat er veel is gezegd, veel is geschreven, veel over is gespeculeerd, maar mijn toewijding aan Portugal heeft geen moment gewankeld. "Ik ben altijd maar één Portugees geweest die vecht voor ieders doel. Ik zou mijn teamgenoten of mijn land nooit de rug toekeren."

Ronaldo, met 118 doelpunten de topscorer aller tijden in het internationale mannenvoetbal, zei dat Portugal "op het hoogste niveau ter wereld" zijn grootste droom was.

"In mijn vijf optredens op WK's gedurende 16 jaar, waarbij ik altijd samen met geweldige spelers speelde en gesteund werd door miljoenen Portugezen, heb ik alles gegeven", schreef hij. "Ik heb alles wat ik had op het veld achtergelaten. Ik zal nooit terugdeinzen voor een gevecht en ik heb die droom nooit opgegeven.

"Helaas is die droom gisteren geëindigd." Ronaldo zei dat hij nu "iedereen zijn eigen conclusies zou laten trekken".

"Voor nu. Er is niet veel anders te zeggen. Bedankt, Portugal. Bedankt, Qatar. De droom was mooi zolang hij duurde.”

Het volgende grote toernooi is het EK in 2024. Het volgende WK wordt in 2026 gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico, dan is Ronaldo 41 jaar oud.

Ronaldo zit zonder club na zijn vertrek bij Manchester United tijdens het WK na een explosief interview voorafgaand aan het toernooi waarin hij kritiek uitte op de manager, het bestuur en zijn teamgenoten bij de Engelse club.

Zijn enige doelpunt op het WK was een strafschop tegen Ghana in de openingswedstrijd van Portugal. Hij werd de eerste mannelijke speler die scoorde op vijf WK's.

Ronaldo begon op de bank voor de wedstrijden van Portugal in de laatste 16 — een 6-1 overwinning op Zwitserland — en de kwartfinales.

Voor de wedstrijd tegen Marokko ontkende de Portugese coach Fernando Santos berichten dat Ronaldo dreigde het WK te verlaten nadat hem was verteld dat hij niet in de basis zou staan tegen Zwitserland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May