Stanley Raghoebarsing wordt nieuwe minister Financiën
10 Dec, 00:00
foto
Stanley Raghoebarsing enige kandidaat voor de post van minister op Financiën & Planning.


Van de ruim twintig namen die ingediend waren bij president Chan Santokhi om de portefeuille van Financiën & Planning te beheren, is er nu slechts één overgebleven. Het gaat om ex-minister tevens VHP-topper Stanley Raghoebarsing. Starnieuws verneemt dat nu alle formaliteiten worden afgelopen, waarna zijn beëdiging door de president de komende week zal plaatsvinden.

Raghoebarsing is minister geweest van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (2000) in het kabinet-Venetiaan. In 2005 werd hij bewindvoerder op Landbouw, Veeteelt en Visserij. Raghoebarsing is september 2020 benoemd tot regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Hij was ook adviseur van de intussen afgetreden minister Armand Achaibersing.

Afgelopen maand benoemde de president Raghoebarsing in een team om Open Markt Operaties die plaatsvinden vanuit de CBvS en andere getroffen maatregelen te evalueren. Er worden diverse inspanningen gepleegd ter beteugeling van de wisselkoers voor de vreemde valuta.

Achaibersing heeft op 13 augustus om persoonlijke redenen zijn portefeuille ter beschikking gesteld van het staatshoofd. Hij is op verzoek van de president aangebleven tot eind september. Met de waarneming op het ministerie is belast minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking. De tweede vervanger is zijn collega Silvano Tjong Ahin.
Advertenties

Monday 30 January
Sunday 29 January
Saturday 28 January