Trainingssessie voor 70 maatschappelijk werkers JusPol
05 Dec 2022, 00:57
foto
Maatschappelijk werkers van het ministerie van Justitie & Politie tijdens de trainingssessie. (Foto: Juspol)


Voor ruim 70 maatschappelijk werkers bij het ministerie van Justitie en Politie (JusPol) is een trainingssessie gehouden om hun capaciteit te vergroten. De aanzet voor de training werd gegeven door de Vereniging van Sociaal Werkers in Suriname in een gesprek met minister Kenneth Amoksi van Justitie & Politie.

De training is van 30 november tot en met 2 december verzorgd op het terrein van Waspar aan de Drambrandersgracht. Na het verzoek van de vereniging heeft de minister de afdeling Vorming en Opleiding de training laten verzorgen. Deze  bestond uit twee sessies, waarbij de groep maatschappelijke werkers is opgesplitst. De eerste sessie ging over het EDDA-model, een moderne methodiek voor het maatschappelijk werk. Er wordt hierbij flexibel ingespeeld op de situatie van de cliënt bij het behandelen. De tweede sessie ging over rapportage technieken, meldt JusPol.

Het hoofd van de afdeling Vorming en Opleiding, Maritza Vroom-Sibelo, gaf aan dat het noodzakelijk is dat de maatschappelijk werkers zich door blijven  vormen en ontwikkelen in hun beroep. "Ook in deze precaire situatie is het belangrijk dat er in de mensen geïnvesteerd wordt en ik ben blij dat het gelukt is om dit te organiseren", zegt Vroom.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May