Fonds in de maak voor verkeersslachtoffers
20 Nov 2022, 17:10
foto
Ruim 400 personen hebben deelgenomen aan de 5 kilometer wandelloop van het Verkeersveiligheidsinstituut van Justitie & Politie. Met de wandelloop wordt aandacht gevraagd voor veilig verkeer. (Foto: JusPol)


Het Verkeersveiligheidsinstituut (VVI) heeft zaterdag een wandelloop gehouden om aandacht te vragen voor de verkeersslachtoffers. Het ministerie van Justitie en Politie, waaronder het VVI valt, is bezig met het opzetten van een fonds waaruit verkeersslachtoffers financiële en/of materiële steun kunnen krijgen.

Jaarlijks worden op de derde zondag van november de verkeersslachtoffers herdacht. Aan deze wandelloop hebben ruim 400 mensen deelgenomen. De lopers hebben een afstand van 5 km afgelegd. Het VVI wil met deze en andere activiteiten aandacht vragen voor verkeersslachtoffers in Suriname, zodat zij geen vergeten groep worden.

Tegelijkertijd wil het VVI bewustwording creëren in de samenleving over het gedrag in het verkeer en veilig gedrag stimuleren, meldt het ministerie van Justitie & Politie.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May