Roosveld zal veld moeten ruimen als woordvoerder president
18 Nov 2022, 00:58
foto
Alven Roosveld, woordvoerder president


Alven Roosveld, woordvoerder van de president, zal waarschijnlijk per 1 december deze functie niet meer bekleden. Geruime tijd is er onenigheid binnen de communicatiestructuur op het Kabinet van de President. Er zijn principiële verschillen in opvatting tussen diverse diensten die gaan over de communicatie op het kabinet. Het gaat om powerplay. Na de eerste spanningen binnen de Communicatiedienst Suriname (eerst Nationaal Informatie Instituut), was Roosveld directeur af. Hij werd 'gepromoveerd' tot presidentiële woordvoerder.

President Chan Santokhi om een reactie gevraagd, laat Starnieuws weten dat er een transformatie- en reorganisatieproces ingezet is op het kabinet, waaronder ook de communicatiestructuur en organisatie. "Er is traject uitgezet van twee weken om dit goed voor te bereiden en de betrokkenen te informeren. Na twee weken komt er een besluit hieromtrent en hiermee gepaard gaande mutaties. Voorlopig blijft alles in takt", zegt de president.

Gisteren had de president een onderhoud met Roosveld. Tot dan was er geen sprake van reorganisatie. Het was reeds opgevallen dat Roosveld niet mee was naar de Klimaatconferentie in Egypte. Roosveld wil nog geen reactie geven op de enorme verschillen van inzichten die er zijn, waarbij er zelfs sprake is van sabotage.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May