Atompai: SPB wacht resultaten besprekingen af
17 Nov 2022, 04:53
foto
SPB-voorzitter Poetini Atompai tijdens de recente protestactie tegen het ontslag van de leden Raoul Hellings en Sergio Gentle.


De Surinaamse Politie Bond (SPB) hoopt dat er gauw resultaten zullen komen uit de gesprekken die gevoerd worden met president Chan Santokhi en deskundigen. Gisteren was er een vervolggesprek. Volgens een persbericht van de presidentiële woordvoerder Alven Roosveld, heeft de president zijn waardering uitgesproken voor de constructieve sfeer.

"Het versterken van het vertrouwen tussen de minister van Justitie en Politie en de SPB is een van de zaken waarover er een concrete aanpak is afgesproken. Ook zaken zoals de achterstand in administratieve afhandeling van stukken, de structuur van de opleidingen en andere brandende zaken zijn ter sprake gekomen", meldt Roosveld.

De voorzitter van de SPB, Poetini Atompai, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat het vertrouwen in de minister is opgezegd. Er wordt volgens de SPB geen beleid gevoerd door de minister. Onder druk is er nu een sollicitatieoproep voor een nieuwe lichting rekruten.

Afgesproken is dat er vervolggesprekken komen met de commissie onder leiding van ex-korpschef Humphrey Tjin Liep Shie, adviseur van de president. Over de resultaten zal de president worden geïnformeerd. Atompai merkt op dat het besluit van de president over de ontslagen hoofdofficieren Raoul Hellings en Sergio Gentle van belang is voor de vakbond. "Dus wachten wij het besluit af". De algemene ledenvergadering zal geïnformeerd worden over de resultaten, wanneer het zover is.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May