Depay fit voor WK, maar mogelijk niet in openingsduel Nederland
17 Nov 2022, 18:45
foto
De Nederlandse spits Memphis Depay viert het scoren van hun derde doelpunt in de UEFA Nations League-wedstrijd tegen Wales in het Feyenoord Stadion in Rotterdam. (Foto: Reuters)


De Nederlandse spits Memphis Depay heeft zich fit verklaard voor het WK, waardoor de zorgen zijn weggenomen dat hij het toernooi in Qatar zou kunnen missen, hoewel hij er niet zeker van is dat hij maandag aan hun eerste wedstrijd zal beginnen.

Depay trainde mee met het team, dat dinsdag slechts een paar uur na aankomst in Qatar voor het toernooi een sessie inzette, nadat hij twee maanden met een hamstringblessure had geworsteld. "De training is heel goed verlopen. Ik zou alles kunnen wat ik doe in een wedstrijd, alleen dan ga je natuurlijk 90 minuten voluit, over langere afstanden", zei hij tegen verslaggevers.

Depay moet nu afwachten of Louis van Gaal hem durft te starten tegen Senegal in hun openingswedstrijd in Groep A.

Van Gaal hecht veel waarde aan de fitheid van spelers, maar maakte in de aanloop naar het WK duidelijk dat hij uitzonderingen zou maken door Depay en zijn Barcelona-collega Frankie de Jong te kiezen, die Van Gaal beschouwt als de meest essentiële spelers van het team.

De coach zei vorige week wel dat Depay tegen Senegal misschien van de bank moet komen.

"Het gaat er niet echt om of ik het eens ben met de bondscoach", reageerde Depay. "Het gaat om zijn visie, om wat het beste is voor het team en voor mij. Ik wil bijdragen, niet één wedstrijd, maar het hele toernooi. Ik moet ook eerlijk zijn: soms moet ik een beetje tegen mezelf beschermd worden. Ik wil zo veel."

Depay blesseerde zijn hamstring toen hij in september tegen Polen in de Nations League speelde voor Oranje en zijn herstel duurde langer dan verwacht.

"Mentaal is dat zwaar geweest. Ik heb de afgelopen weken geworsteld, maar ik heb er alles aan gedaan om fit te worden. Dat hoort bij een atleet zijn, het is mijn werk. Maar er komt meer bij kijken dan alleen trainen, vooral mentaal", voegde Depay eraan toe.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May