Van Trikt en Kromosoeto verlaten onder gejuich gevangenis
08 Nov 2022, 03:27
foto
Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname Robert van Trikt (links op de foto-collage) en ex-bankier Ginmardo Kromosoeto vertrekken uit Santo Boma.


Gejuich bij een uitgang van Santo Boma maandag. Ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, en ex-directeur van de Surinaamse Postspaarbank, Ginmardo Kromosoeto mogen onder voorwaarden, de gevangenis verlaten. "We zijn er, we zijn er, prijs de Heer," zegt Van Trikt terwijl hij zijn moeder omhelst. Kromosoeto: "Ik ben blij dat we nu onze gezinnen, familie en vrienden mogen zien. In alle vrijheid."

Het duo is opgewacht door enkele vrienden, familieleden en prominente NDP-ers. Van Trikt en Kromosoeto complimenteren de penitentiaire ambtenaren voor de behandeling die ze hebben gekregen. Van Trikt merkt op dat sommige zaken als voeding en opleidingsniveau, wat beter moeten. Kromosoeto stelt dat er meer beleid gemaakt moet worden voor het resocialisatieproces.

Het duo is eerder op de dag tijdens de hogerberoepszaak -onder voorwaarden- in vrijheid gesteld. De rechtbank heeft geëist dat zij het land niet mogen uitvluchten. Zij moeten ook op elke zitting aanwezig zijn. Van Trikt is vrijgesteld op basis van humanitaire en medische gronden. Kromosoeto is de enige die als first offender, geen strafvermindering heeft gekregen. Op grond hiervan is hij voorlopig vrij.

"Ik ga nu even ontwennen en rusten," deelt Kromosoeto mee. "Maar ik denk dat ik nu ga voor de komende verkiezing. Daar ben ik ready voor." Hij licht toe dat hij zich niet verkiesbaar stelt, maar gaat werken voor de partij. Hij gelooft dat het goed komt in de zaak. Van Trikt: "Het is altijd de bedoeling dat je vecht voor je recht. Als mensen niet meer vechten voor democratie en voor hun recht, waarvoor zijn we er dan? De vrijheid maakt het veel gemakkelijker."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May