Jeugdigen tekenen voor stedelijk groen
07 Nov 2022, 18:57
foto
De jury tijdens de beoordeling van de tekeningen. (Foto's: Tropenbos Suriname)


Tropenbos Suriname onderzoekt de rol van stedelijk groen en de voordelen voor gezond leven in Suriname. Het gaat om een activiteit van Tropenbos Suriname en de Faculteit Aardobservatie en Geo-informatiekunde van de Universiteit Twente. Het is de bedoeling om stedelijk groen in de woonomgeving te bevorderen. In dit verband is er ook een tekenwedstrijd georganiseerd voor de schooljeugd.

De onderzoekers doen aan door dataverzameling met temperatuurmetertjes op groene locaties en via digitale enquêtes, om stedelijke groene ruimten en de voordelen hiervan vast te leggen. De behoefte aan hoogwaardige groene buitenruimtes in relatie tot behoud van een gezonde levensstijl, zijn tijdens de Covid-19-pandemie nog meer benadrukt, schrijft de voorlichting van Tropenbos Suriname in een persbericht.

Op diverse locaties, waaronder scholen, zijn er door Tropenbos Suriname temperatuurmetertjes geplaatst voor het verzamelen van data. Om de voordelen van stedelijk groen onder de aandacht van de jeugd te stimuleren, zijn diverse activiteiten ontwikkeld, waaronder een tekenwedstrijd.

De O.S. Flora 2, O.S. Pontbuiten en O.S. Lelydorp hebben meegedaan aan de tekenwedstrijd. Er waren 169 inzendingen waarbij de winnende school in aanmerking komt voor een muurschilderij aan de hand van de winnende tekening. De leerlingen van de winnende school krijgen de unieke gelegenheid om samen met de kunstenaar Ruth-Rachel Joeroeja aan de ‘Art mural’ te werken.

De activiteit is onderdeel van het citizen science monitoringnetwerk in deze regio. Citizen science is een onderzoeksmethode die algemeen aanvaard wordt door onderzoekers en deskundigen waarbij burgers en organisaties worden betrokken bij het verzamelen van wetenschappelijke data, licht Tropenbos Suriname toe.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March