Barcelona-verdediger Gerard Pique kondigt afscheid aan
04 Nov 2022, 12:36
foto
Gerard Pique van Barcelona applaudisseert voor supporters aan het einde van de Champions League-groep C-voetbalwedstrijd tussen Inter Milan en Barcelona in het San Siro-stadion in Milaan, Italië, dinsdag 4 oktober 2022. (Foto: AP)


Barcelona-verdediger Gerard Pique, een drievoudig Champions League-winnaar met de club die Spanje ook hielp het WK 2010 te winnen, heeft aangekondigd dat hij op 35-jarige leeftijd stopt met werken. Pique zei in een video die donderdag op zijn Twitter-account werd gepost dat "aanstaande zaterdag mijn laatste wedstrijd in Camp Nou zal zijn."

"Dit is het moment om deze fase van mijn leven te beëindigen", zei Pique. "Ik heb altijd gezegd dat er na Barcelona geen andere club meer zal zijn, en zo zal het ook zijn."

Piqué speelde 615 wedstrijden voor Barcelona en scoorde 52 goals. Naast de treble van de Europa Cups hielp hij Barcelona onder meer aan acht Spaanse landstitels en zeven Copa del Rey-kronen.

Pique hielp zijn land ook om het EK 2012 te winnen voordat hij in 2018 stopte met internationaal voetbal.

Nadat hij het grootste deel van zijn carrière als vaste basisspeler is geweest, verloor Pique dit seizoen zijn basisbaan nadat Barcelona nieuwe spelers had binnengehaald op zijn positie als centrale verdediger.

Barcelona ontvangt zaterdag, morgen, Almería.

Pique's pensionering komt nadat hij deze zomer uit elkaar ging met popster Shakira, de moeder van zijn twee kinderen.

Pique werd beschouwd als één van de besten op zijn positie op het hoogtepunt van zijn carrière als onderdeel van de geweldige Barcelona-teams onder leiding van Lionel Messi. Pique onderscheidde zich van andere spelers door zijn interesse in zakelijke ondernemingen die hij begon terwijl hij nog steeds op het veld presteerde.

Hij heeft met succes de Davis Cup-competitie van het tennis gereviseerd, terwijl hij ook controversiële deals sloot met de Spaanse federatie met betrekking tot het houden van de Spaanse Super Cup-competitie in Saudi-Arabië.

Hij heeft zelfs gezegd dat hij op een bepaald moment zou overwegen om de toekomstige president van Barcelona te worden.

Pique kwam op via de jeugdopleiding van Barcelona en speelde als tiener samen met Messi, voordat hij naar Manchester United vertrok. Hij keerde in 2008 terug naar Barcelona onder coach Pep Guardiola en bloeide onmiddellijk op als een ervaren verdediger dankzij zijn slimheid, passing vaardigheden en leiderschap.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May