Newmont streeft naar behoud koopkracht medewerkers
04 Nov 2022, 08:44
foto
De Merianmijn van Newmont Suriname


Er zijn gesprekken gaande tussen Newmont Suriname en de Newmont Werknemersorganisatie (NWO) over een compensatiestructuur voor een nieuwe cao, waarbij naast de inflatie ook koersfluctuaties van de SRD worden meegenomen. Vooruitlopend op de uitkomst van deze gesprekken zijn eerder dit jaar salarisaanpassingen toegekend. De Newmont medewerkers hebben 48.6% looncompensatie voor de eerste 9 maanden van dit jaar gekregen.

Newmont Suriname zegt in een persbericht het compensatiepakket van zijn medewerkers in deze voortdurend veranderende economische situatie, steeds te evalueren. Op basis van deze evaluatie is 16 september 2022 een derde loonaanpassing doorgevoerd. Hierbij is een verhoging van het salaris van totaal 48.6% toegekend.

Over dezelfde periode bedroeg de inflatie ongeveer 30%. In mei, augustus en september van dit jaar zijn looncompensaties toegekend van respectievelijk 10%, 17.5% en 15%. Deze looncorrecties gelden voor Surinaamse werknemers en voor werknemers die via arbeidsbureaus bij Newmont zijn tewerkgesteld.

Newmont zegt te streven naar behoud van de koopkracht van zijn medewerkers. Het bedrijf hanteert sinds vorig jaar een toekomstgericht compensatiemechanisme. Volgens dit principe wordt het salaris gedurende het jaar periodiek aangepast op basis van de verwachte en gerealiseerde jaarinflatie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May