Dwarka voorzitter EBS-tarievencommissie
24 Oct 2022, 08:38
foto
De vertegenwoordigers van de vakbeweging, het bedrijfsleven en de overheid in de EBS-tarievencommissie. In het midden minister Albert Ramdin. (Foto: CDS)


Dayanand Dwarka, bestuurslid van C-47, is de voorzitter van de EBS-tarievencommissie. Waarnemend minister Albert Ramdin van Financiën & Planning heeft de commissie vrijdag geïnstalleerd. Hierin hebben de vakbeweging, het bedrijfsleven en de overheid zitting.

De commissie is benoemd voor een periode van 4 weken met het doel om advies uit te brengen over goede tarifering en een beargumenteerd uitvoeringsrapport. Tot die tijd zullen de eerder voorgestelde tarieven worden aangehouden. "Laten we er wel rekening mee houden" zei de minister, "dat langer aanhouden betekent dat er meer subsidie moet worden gegeven en dat kost de overheid miljoenen", meldt de Communicatiedienst Suriname.

Ramdin hield de groep voor dat de benoeming en samenstelling op verzoek en voorstel geschiedde van het bedrijfsleven en de vakbeweging. De leden die namens het bedrijfsleven deel uitmaken van de commissie zijn Ruben Yang en Shivam Alakramsing. Namens de vakbeweging zijn dat Dwarka, Robert Ameerali en Edmund Neus, terwijl namens de overheid de leden Sam Mehairjan, Dave Abeleven, Robert de Clercq en Thelma Douglas deel uitmaken van de commissie.

Dwarka gaf aan al voorbereid te zijn op de taak en dat er daarom met voortvarendheid zal worden gewerkt. Hij stipte evenwel aan dat de beschikbaarheid van data doorslaggevend zou zijn. De minister zegde toe alle ondersteuning te geven voor de noodzakelijke toegang tot alle informatie. De commissie werkt onbezoldigd.
Advertenties

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April