Wat wil Putin bereiken met de invasie in Oekraïne?
25 Oct 2022, 10:37
foto


Het lijkt mij goed om stil te staan bij de argumenten die hij hanteert om zijn invasiebeleid te verdedigen. Het eerste argument dat hij aanhaalt betreft het de-naziveren van Oekraïne. Een ander argument is het bevrijden van de etnische Russen. Ik zeg dat deze argumenten nep zijn. Dit, omdat Putin in de waan leeft, uit machtsoverweging, het weder instellen van de Sovjet-Unie, althans een unie die veel heeft van het blok.

Putin leeft wat dit betreft buiten de realiteit. We weten dat hij nog altijd denkt aan de Sovjet-Unie. Het moet duidelijk zijn dat Putin geen communist is, maar een ordinaire machtswellusteling is. Hij lapt alle internationale rechtsregels aan zijn laars. Wanneer je kijkt naar zijn modus operandi, valt op te merken dat hij regelrecht afstevent op het vernietigen van Oekraïne.

De integriteit van Oekraïne dat sinds 1991 onafhankelijkheid proclameert, wordt hierdoor geschonden. De oorlog die Putin begon op 24 februari, heeft een lange voorbereidingsperiode gekend. De oorlog begon in de Donbasregio in 2014. De Oekraïners hebben tot toe stand gehouden,zij met steun van het Westen.

Putin, de agressor in deze oorlog, heeft een taxatiefout gemaakt. Uitgaande van zijn militaire macht, dacht hij heel Oekraïne binnen drie dagen tot een week, te veroveren. Het is een faliekante mislukking geweest. Hij heeft toch nog het plan heel Oekraïne te veroveren.

Bert Eersteling
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May