President bespreekt knelpunten Wanica bij uitvoering projecten
23 Oct 2022, 04:56
foto
President Chan Santokhi in overleg met toppers uit het district Wanica. Er zijn knelpunten en oplossingen besproken rond het uitvoeren van gemeenschapsprojecten. (Foto: Kabinet van de President)


President Chan Santokhi heeft zaterdag een onderhoud gehad met districtsraadsleden, Assembleeleden en de districtscommissarissen van Wanica. Er is gesproken over oplossingen voor het wegwerken van stremming bij de uitvoering van overheidswerk op districtsniveau. De knelpunten bij de uitvoering van gemeenschapsprojecten in het district zijn aangehoord door de president.

Santokhi heeft na het aanhoren van de knelpunten en hun oorsprong, concrete instructies gegeven voor het oplossen van de vraagstukken. Hij heeft daarbij benadrukt dat partijen een hechtere samenwerking tot stand dienen te brengen, om effectief en efficiënt het werk uit te voeren. “Samenwerking kost geen geld”, stelt de president.

Tijdens de gedachtewisseling is ook voorgesteld dat de districtsraadsleden en districtscommissarissen frequenter overlegmomenten zullen hebben. De president heeft concreet de instructie gegeven dat deze actoren zich bij hun eerstvolgende vergadering diepgaand buigen over hoe de knelpunten weg te werken voor projecten die uitgevoerd moeten worden, meldt de Communicatiedienst Suriname.

De president wil de komende maand een projectmanagement team in het leven roepen voor het district Wanica. Dit met het oog op het opstarten en finaliseren van projecten ter bestrijding van armoede in de samenleving en het oplossen van andere gemeenschapsvraagstukken. Hij heeft erop gewezen dat het projectmanagement team van het district Nickerie met het uitvoeren van projecten, binnen zeer korte tijd, zijn nut heeft bewezen. De overige districten zullen in dit jaar nog volgen.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May