Surinaamse studenten op Cuba praten met Ramadhin
21 Oct 2022, 19:32
foto
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid in gezelschap van de Surinaamse studentengemeenschap te Cuba.


Surinaamse studenten in Cuba hebben kortgeleden hun ervaringen gedeeld met minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, tijdens zijn werkbezoek Cuba. Ze benadrukten onder meer de uitdagingen voor de aanschaf van voedingsmiddelen op het eiland en het uitblijven van de beloofde financiële ondersteuning vanuit Suriname.

Ten aanzien van de aanschaf van levensmiddelen stelde Ramadhin voor, om na te gaan indien bij de Surinaamse airliner Fly Allways op korte termijn voedselpakketten voor de studenten naar Cuba kunnen worden opgestuurd.

Volgens Ramadhin is er al geld overgemaakt naar Cuba. De financiële ondersteuning voor de studenten - onderhoudsgeld - zal binnenkort door tussenkomst van de Surinaamse Ambassade te Cuba plaatsvinden.
Voor wat betreft betaling van de collegegelden zullen beide overheden een regeling treffen. Cuba kampt al decennia met een economische, commerciële en financiële blokkade vanuit de VSA waarbij financiële transacties naar dit eiland een enorme uitdaging is, schrijft de voorlichting van Volksgezondheid in een persbericht.

Ramadhin was onder de indruk van de studiediscipline van de jonge Surinamers en maakte van de gelegenheid gebruik de studenten eveneens te feliciteren met de uitmuntende studieresultaten die zijn behaald. Hij deed een beroep op de studenten na afronding van de studie huiswaarts te keren om de gezondheidszorg in Suriname te ondersteunen. 

De studenten kregen na het onderhoud uit handen van de minister verschillende goederen uit Suriname w.o. een medische EHBO-kit. Gedurende het onderhoud met de studenten werd Ramadhin bijgestaan door de ambassadeur van Suriname te Cuba, Wendy Paulus-Aminta.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May