Medewerkers Surinaamse Brouwerij planten 500 mangrovebomen
20 Oct 2022, 22:07
foto
Tientallen medewerkers van Surinaamse Brouwerij hebben donderdag bijna 500 mangrovebomen geplant bij Weg naar Zee.


Tientallen medewerkers van de Surinaamse Brouwerij hebben donderdag bijna 500 mangrovebomen geplant bij Weg naar Zee. De komende 3 jaar zal Surinaamse Brouwerij minimaal 15.000 mangrove-bomen helpen planten en hiervoor jaarlijks 10.000 Euro beschikbaar stellen.

“Wij  geloven sterk  in  het  mangrove-project van professor Naipal en zijn daarom een duurzame samenwerking  aangegaan om hierin de komende jaren te ondersteunen”, zegt Margarita van der Zwart, directielid van Surinaamse Brouwerij. Dat de Global Corporate Affairs Director, Stacey Tank, vanuit Amsterdam naar Paramaribo is gekomen, zegt volgens Van de Zwart ook wat over het belang dat het bedrijf hecht aan een schoner milieu en het beschermen van de flora & fauna. 

Mangrove-bomen nemen 4x zoveel CO2 op als overige bomen en zullen dus bijdragen aan een schoner Suriname. Zij dragen ook bij aan het beschermen van de kustlijn en het stimuleren van biodiversiteit. Met het planten van de bomen is het startsein gegeven voor de verdere invulling aan de Sustainable Development Goals en de ambitie om in 2030 volledig CO2 neutraal te zijn. Voor het planten van de mangrove is een meststof (sludge) gebruikt die is ontstaan vanuit het restant van het afvalwaterzuiveringsproces van de brouwerij.

Overige duurzaamheidsprojecten van de Surinaamse Brouwerij zijn onder andere het initiatief dat vorig jaar is gestart om glasbakken neer te zetten waardoor glasafval kan worden gescheiden en hergebruikt. Ook draagt het al jarenlange retoursysteem van de Djogo flessen bij aan een schoner Suriname, omdat de flessen kunnen worden hergebruikt, onderstreept de voorlichting van het bedrijf.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May