Verslavende drugssoort 'snus' bedreiging voor kinderen
20 Oct 2022, 20:15
foto
Directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul


Surinaamse inlichtingen- en veiligheidsdiensten zijn door buitenlandse counterparts geattendeerd op de drugssoort ‘snus’. Directeur van Volksgezondheid Rakesh Gajadhar Sukul doet een beroep op de totale samenleving om alert te zijn. “Het gaat om een drugssoort die in aantrekkelijke verpakking wordt aangeboden aan vooral kinderen, met de bedoeling dat zij eraan zuigen.” Hij legt vooral de nadruk op het verslavende effect.

Snus wordt reeds enige jaren gebruikt in voornamelijk Europa, maar lijkt de afgelopen periode een trend te worden. Het ministerie heeft eerder deze week een persbericht de deur doen uitgaan, waarin de Surinaamse samenleving wordt geattendeerd op het bestaan van snus en de schadelijke effecten hiervan voor de gezondheid.

Volgens Gajadhar Sukul is snus vooralsnog niet geconstateerd in Suriname; er zijn tenminste geen meldingen hiervan ontvangen. “Maar we moeten alert blijven”, waarschuwt hij. Hij roept ouders, verzorgers en leerkrachten op tot extra oplettendheid. Het bericht van het ministerie is volgens hem de eerste stap om de samenleving bewust te maken van deze drugs.

Volksgezondheid zal via het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS), de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) en de Medische Zending (MZ) de boodschap verder verspreiden. De boodschap zal bestaan uit voorlichting via onder meer de Nationale Anti-Drugs Raad (NAR), meldt de voorlichting van Volksgezondheid.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May