Somohardjo ondersteunt project aanpak menstruatie armoede
20 Oct 2022, 05:56
foto
Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken


Veel vrouwen in Suriname hebben geen of weinig toegang tot producten die de menstruatie kunnen helpen verlichten. Deze producten zijn ook nog te duur om afdoende voorzieningen voor menstruele hygiëne te garanderen; de zogenoemde menstruatie armoede.

Wereldwijd gaat het naar schatting om 500 miljoen vrouwen! Minister Bronto Somohardjo vindt het in deze tijd onacceptabel dat zoveel vrouwen moeten kiezen tussen een bord eten of producten voor de menstruatieperiode.

Een idee is dat bij alle scholen de toegang tot deze noodzakelijke hygiëne producten voor alle vrouwen makkelijker wordt gemaakt. De bewindsman heeft zijn werkarm, Bureau Gender Aangelegenheden, gevraagd om het project van Henry MacDonald te ondersteunen. Dit, vanwege de beleidsbepalende rol over het waarborgen van de rechten en gezondheid van de vrouw.

Het Bureau heeft de mogelijkheid om genderaangelegenheden makkelijker en sneller aan te kaarten en aan te pakken.
President Chan Santokhi heeft als voorzitter van de Caricom ook gender in zijn portefeuille. "Ik ben er daarom van overtuigd dat dit het juiste moment is om dit project versneld aan te pakken, zodat de president het ook onder de aandacht kan brengen bij de overige Caricom lidlanden", zegt Somohardjo.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May