Vijf jeugdigen ingesloten voor seksueel misbruik meisje
19 Oct 2022, 22:19
foto


Vijf jeugdige verdachten zijn voor seksueel misbruik van een 9-jarig meisje aangehouden door de politie van Albina. Het gaat om de broer van het slachtoffer J.W. (11) en de vier buurjongens U.D.(15), A.D.(16), A.J. (12) en K.D.(11).

De grootmoeder van het slachtoffer werd door een buurjongen in kennis gesteld over het seksueel misbruik dat haar kleindochter overkwam. De oma ging op onderzoek uit en hield op 17 oktober haar kleinzoon en twee van de buurjongens aan, waarna zij samen met het meisje en de verdachten het politiebureau aandeden voor het doen van aangifte. De twee andere verdachten werden hierna aangehouden, meldt de politie Public Relations. 

Naar zeggen van het slachtoffer, heeft haar 11-jarige broer J.W. goederen en geld in ontvangst genomen van de buurjongens en in ruil daarvoor mochten zij haar seksueel misbruiken. Het onderzoek wees uit dat vanaf de maand augustus tot en met de dag van de aanhouding de verdachten op verschillende momenten het minderjarig meisje seksueel hebben misbruikt. Het slachtoffer werd ook naar een plaatselijke arts gebracht.

Zowel de broer als de vier verdachten werden voorgeleid en na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld. Het verdere onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de politie van Jeugdzaken. Vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachten is het vijftal ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum Opa Doeli.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May