Drie gerenoveerde bruggen opgeleverd
16 Oct 2022, 16:53
foto
Minister Riad Nurmohamed van OW en disctrictscommissaris Sherin Bansi-Durgi bekijken de brug over het Saramaccakanaal die vrijdag is opgeleverd. (Foto: OW)


De Kameelbrug, de stalenbrug over het Wanicakanaal en de ophaalbrug over het Saramaccakanaal zijn vrijdag officieel opgeleverd. Het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft als beleid om houten bruggen en steigers te vervangen door duurzaam materiaal. De renovatiewerkzaamheden van de bruggen landelijk zaten een tijdje stil. Minister Riad Nurmohamed achtte het nodig, ondanks de geringe middelen van het ministerie, toch enkele bruggen prioriteit te geven om aangepakt te worden.

Op 30 september 2021 is er een contract getekend met het aannemingsbedrijf Bouwvast Jankie, waarbij er een tal van projecten is uitgevoerd onder dit contract. Het herstellen van diverse leuningen aan de Goede Verwachtingenweg, Sarangistraat, Nieuw Weergevondenweg (zowel aan de zijde van de Indira Ghandiweg als de Magentakanaalweg), Kolonistenweg, Floralaan over de Tapoeripakreek en de Gompertstraat zijn projecten die reeds zijn uitgevoerd.

Verder is er een grondige renovatie gegeven aan de loopbrug te Oude Charlesburg. De Kameelbrug en de stalenbrug over het Wanicakanaal zijn de 2 laatste projecten onder het contract van Bouwvast Jankie. Van beide stalenbruggen zijn de moerbouten van de roosters verwisseld, omdat deze voor teveel geluidsoverlast zorgde voor bewoners in de nabije omgeving, meldt OW. 

Bij de ophaalbrug over het Saramaccakanaal zijn er werkzaamheden in PPP-verband uitgevoerd, geeft Firazia Ataoellah, hoofd afdeling Bruggen en Steigers van OW, aan. Voor deze brug heeft een donateur, die ook baat heeft aan de brug, zich aangemeld. Er zijn in totaal 94 planken aan Groenhart- en Makagreen hout gedoneerd. Verder is er corbolineum gedoneerd, en zijn een machine en gereedschappen beschikbaar gesteld voor het vlot uitvoeren van de werkzaamheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May