Ramdin: Woorden omzetten in daden
15 Oct 2022, 04:48
foto
Minister Albert Ramdin van Bibis tijdens de opening van de 29e top van het Caribbean Development and Cooperation Committee (CDCC) in hotel Torarica.


"Laten we nu overgaan van woorden naar daden, terwijl we ons voorbereiden op herstel, herpositionering en het opbouwen van veerkracht in het Caribisch gebied na de pandemie." Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking heeft dat vrijdag gezegd bij de opening van 29e top van het Caribbean Development and Cooperation Committee (CDCC) in de Banquet Hall van hotel Torarica.

Hij heeft het CDCC-voorzitterschap overgenomen van Keisal Peters van St Vincent and the Grenadines. Voornamelijk ministers van Buitenlandse Zaken en Financiën uit de Caribische regio nemen deel aan deze regionale vergadering. Tijdens de bijeenkomst zal er worden gebrainstormd over de ontwikkeling van een Caribbean Resilience Fund (CRF) om betaalbare financiering op lange termijn aan te trekken en daarmee verschillende structurele issues aan te pakken.

Suriname staat achter deze onderneming, aangezien er aanvullende financiering nodig is om de economieën te diversifiëren en voor de zoektocht naar nieuwe groeigebieden, vooral die voor jongeren. Minister Ramdin heeft gevraagd om de kans die de CDCC biedt, te gebruiken om innovatieve oplossingen te zoeken voor de hoge schuldenlast.

"We zullen moeten blijven samenwerken met internationale financiële instellingen om meer steun voor middeninkomenslanden te bevorderen en ervoor te zorgen dat de specifieke behoeften van het Caribisch gebied door de internationale gemeenschap worden gehoord en op zinvolle wijze worden aangepakt." Volgens de bewindsman zet Suriname zich in om te helpen een verschil te maken en zich te concentreren op die gebieden die voordelen hebben voor de regio.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May