President prijst platform rijstsector voor werkplan
08 Oct 2022, 16:35
foto
Soedeshchand Jairam, voorziiter platform rijstsector, overhandigd het werkplan aan president Chan Santokhi.


Het platform rijstsector heeft het werkplan 2022-2023 'een nieuwe aanpak' vrijdag overhandigd aan president Chan Santokhi in Nickerie. Voorzitter Soedeshchand Jairam heeft een uiteenzetting gegeven over de totstandkoming van het werkplan dat bestaat uit activiteiten die op korte, middellange en lange termijn uitgevoerd dienen te worden om de knelpunten in de sector weg te werken.

Jairam deelde mee dat een aantal van de korte termijn activiteiten reeds in uitvoering zijn, maar dat bij enkele punten ondersteuning van de president nodig is. Er zijn ook twee brieven over 100% invoerrechten vrije import van input voor de agrarische sector en het verzoek voor toevoeging van extra stakeholders aan het platform overhandigd aan de president.

Santokhi merkte op dat de afgelopen periode vaker gevraagd is naar resultaten van werkgroepen die door hem worden geïnstalleerd. "Wat dit platform heeft gepresteerd binnen de afgelopen 4-5 maanden is precies wat de bedoeling is."
De president is ingenomen met het werk, met als resultaat een werkplan waarin duidelijk vermeld staat wat er gedaan zal worden en dat er concreet is aangegeven waar ondersteuning nodig is. “Dit is hoe er gewerkt moet worden”. De versterking van het platform met meerdere stakeholders, is gelijk ingewilligd.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May