Operatie Gran Mati te Apoera afgerond
06 Oct 2022, 08:41
foto
Operatie Gran Mati te Apoera. (Foto's: Defensie)


Operatie Gran Mati, de civiel-militaire operatie van het Nationaal Leger heeft een grote vraag naar tandheelkundige zorg in Apoera blootgelegd. 230 van de 560 patiënten die zijn geholpen, hadden een tandheelkundige behandeling nodig, schrijft de voorlichting van Defensie. De operatie is gehouden van 26 tot en met 29 september te Apoera.

Het ging voornamelijk om het vullen en uittrekken van kiezen en personen hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid voor een normale gebitscontrole. Er zijn ook gratis poetslessen gegeven. Voor de tandheelkundige zorg waren er drie Surinaamse tandartsen, één Nederlandse tandarts en drie tandartsassistenten aanwezig.

Het ministerie van Defensie spreekt van een succesvolle operatie. Bij de basisgezondheidszorg zijn 151 personen voor verschillende aandoeningen behandeld, waaronder maagzuur, chronische lichaamspijnen, hoge bloeddruk en suikerziekte. Bij de oogheelkundige zorg zijn 149 personen geholpen. Vanuit de United States Southern Command (USSouthcom) zijn er medicijnen, producten voor de tandheelkundige zorg en 470 complete schoolpakketten gedoneerd.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May