President wijst op belang bidden tijdens Navratri
28 Sep, 14:54
foto
President Chan Santokhi begroet het licht, dat Godin Durga symboliseert. Het staatshoofd heeft de bijeenkomst in Shri Krishna Mandir dinsdagavond bijgewoond.


President Chan Santokhi was dinsdagavond te gast bij de Shri Krishna Mandir. Hij zei in het gebedshuis aan de Jagernath Lachmonstraat dat Surinamers elkaar moeten ondersteunen en met elkaar moeten samenwerken naar een beter Suriname. Volgens de president is het belangrijk om in gebed te gaan tijdens Navratri. “Met de waarden en normen van religie kunnen wij ons meer bewust worden van een sociaal rechtvaardig medeleven voor onze medemens.”

Het is de tweede keer dit het jaar dat hindoes Navratri vieren. Het festival dat negen nachten duurt, wordt gewijd aan de verering van de universele moeder Durga Mata. Het concept van het Navratri-festival, dat de overwinning van het goede over het kwade symboliseert, doet bij velen hoop opleven. President Santokhi heeft tijdens zijn toespraak de nadruk gelegd op het belang van bidden, vooral tijdens deze heilige periode. Hij geeft aan dat bidden ons kracht, hoop en wijsheid geeft, waardoor we moeilijke periodes kunnen overbruggen. “Geef liefde en respect dan zal goed u tegemoetkomen”, is de boodschap van de president, meldt de Communicatiedienst Suriname.


De president benadrukt dat er verbetering zal komen in het land wanneer er steeds daarvoor gebeden wordt. “We hebben gebed nodig voor bescherming, gezondheid, kennis en liefde. Het is tijdens Navratri de kans ons te reinigen en een beter mens te worden”, ging het staatshoofd verder. Hij legde de nadruk op de kracht van het gebed en sprak van een periode om een nieuw begin te maken in het leven.

Advertenties

Wednesday 30 November
Tuesday 29 November
Monday 28 November