Geerlings: Leden geroyeerd omdat ze opruiend bezig zijn
23 Sep, 04:53
foto
Steve Geerlings, voorzitter van de EBS bond.


Recent zijn 5 leden uit de bond bij EBS geroyeerd. Ze hebben eerder een rechtszaak aangespannen om nieuwe bestuursverkiezingen af te dwingen. "De mensen zijn geroyeerd, omdat ze binnen en buiten het bedrijf opruiend bezig zijn geweest en niet om een rechtszaak," benadrukt bondsvoorzitter Steve Geerlings tegenover Starnieuws. Hij geeft aan dat volgens besluiten op de algemene leden vergaderingen, er nieuwe bestuursverkiezingen in 2024 zullen zijn.

De geroyeerde leden hebben aangegeven dat er sinds 2015 geen bestuursverkiezingen zijn geweest en dat het huidige bestuur onrechtmatig is, omdat een zittingstermijn 3 jaren duurt. Geerlings geeft aan dat er meer aan de hand is. Het bestuur was en is bezig met verschillende projecten voor de leden. En zij willen die afgerond zien onder dit bestuur. Daarvoor zijn er afspraken gemaakt tussen de bond en de leden.

"In 2015 zijn we bij acclamatie gekozen," deelt Geerlings mee. Ik 2019 zouden we verkiezingen houden, maar in de algemene ledenvergadering is besloten om de zittingstermijn met 5 jaren te verlengen. Er was 100 procent overeenstemming. Ook was besloten om in 2024 de nieuwe verkiezingen te houden én dat de leden die geïnteresseerd waren om zitting te nemen in het bestuur, zouden meelopen met het huidig bestuur. Dat is het."

Geerlings geeft aan dat de jaarverslagen ook in orde zijn. "Er is door diefstal in het bondsgebouw een achterstand opgetreden, maar de penningmeester is in nauw contact met de accountant," deelt hij mee. "De jaarverslagen zijn in orde. We houden alles bij."
Advertenties

Sunday 04 June
Saturday 03 June
Friday 02 June