EBS bondsbestuur royeert 5 leden die verkiezing willen
21 Sep, 22:34
foto


Het bestuur van de bond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft vijf leden met onmiddellijke ingang geroyeerd. Zij krijgen een maand de tijd om zich te verweren. Het bestuur, onder leiding van Steve Geerlings, stelt dat de leden in strijd met de belangen van de bond, de OWOS, hebben gehandeld. Dit kan volgens het bestuur niet getolereerd worden.

De geroyeerde leden zijn: Marciano Hellings, Calvin Epril, Carlo Fernand, Miriam Liu en Reberto Schubert. De geroyeerde leden vinden niet dat zij in strijd met de statuten gehandeld hebben. Hellings zegt in gesprek met Starnieuws dat er niets is gedaan om de OWOS te schaden. Zij zullen zich zeker verweren tegen het royement.

De leden die geroyeerd zijn door het bestuur hebben in juli een rechtszaak ingediend tegen de bestuursleden van de OWOS. De vijf leden hebben zich tot de rechter gewend, omdat het bestuur volgens hen vanaf 2015 geen bestuursverkiezing heeft gehouden. De zittingsperiode van het bestuur is drie jaar. Het bestuur zou volgens deze leden onrechtmatig aanzitten. Op een algemene ledenvergadering heeft Geerlings meegedeeld dat hij niet van plan is een bestuursverkiezing te houden. Pas in 2024 komt er een bestuursverkiezing.

De vijf leden zijn naar de rechter gestapt, omdat zij vinden dat er een bestuursverkiezing moet worden gehouden. Er zijn grote vraagtekens bij het beheer van de inkomsten en de uitgaven van de OWOS. Het bestuur weigert volgens de eisers om openheid van zaken te geven. De laatste jaarrekening dateert van 2015. De rechtszaak wordt 3 oktober in behandeling genomen. Het royement op 16 september wordt door de leden als rancune ervaren. Zij zijn niet van plan om het hierbij te laten.
Advertenties