PL gaat via fundraising scholieren ondersteunen
14 Sep 2022, 06:43
foto


Pertjajah Luhur (PL) begint zondag in Nickerie en Coronie met een fundraising om schoolkinderen te ondersteunen. Hierna wordt de activiteit ook in overige districten uitgezet. Een ontwikkeling zonder onderwijs is geen ontwikkeling, volgens PL-voorzitter, Paul Somohardjo. Hij is zich ervan bewust, dat ook schoolgaanden het erg moeilijk hebben en velen geen schoolspullen kunnen permitteren.

Met deze inzamelactie zullen schoolbenodigdheden worden aangeschaft voor kinderen die deze hard nodig hebben. Somohardjo merkt op dat ook schoolspullen erg prijzig zijn geworden. “Er is minstens SRD 1.000 nodig om de belangrijke spullen aan te schaffen”, zegt hij. Ondanks de situatie in het land, moeten de kinderen volgens hem niet ontmoedigd raken. De PL wil geen partij zijn die alleen tijdens de verkiezingen hard werkt om stemmen te krijgen, maar wil het volk ook in deze moeilijke tijden bijstaan.

De PL-topman maakt zich verder enorm zorgen over de verwachte schaarste aan basisgoederen, zoals blom en uien. Hij is daarom altijd voorstander geweest van een centrale import, die niet uitgaat op grote winsten, maar die goederen betaalbaar aanbieden aan het volk. “Een centrale plek onder strenge financiële controle”. Hij begrijpt dat dit gepaard gaat met veel tijd en kapitaal. Maar om de prijzen van de basisgoederen onder controle te krijgen, behoeft dat een goeie financiele commissie.

De politicus hoopt met dit voorstel dat er oplossing komt en dat het volk niet gedemotiveerd raakt. “We kunnen er onder uit komen als wij samen bundelen. Niemand wil terug naar de tijd van de schaarste in de jaren tachtig van de vorige eeuw. We moeten niet alleen klagen dat alles duur is, maar moeite maken deze moeilijke periode te overleven”, meent Somohardjo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May