Kranslegging bij Bastion Veere zonder pers
13 Sep 2022, 15:45
foto
De Nederlandse premier Mark Rutte, president Chan Santokhi, vicepresident Ronnie Brunswijk, de Nederlandse minister Liesje Schreinemacher bij Bastion Veere. (Foto: René Gompers)


De Nederlandse premier Mark Rutte en president Chan Santokhi, samen met vicepresident Ronnie Brunswijk hebben vandaag een krans gelegd bij het Monument Bastion Veere in Fort Zeelandia. Familieleden van de doodgeschoten mannen op 8 december 1982 waren er ook bij.

Terwijl de pers en een deel van de nabestaanden aan het wachten waren op een sein, werden de kransen al gelegd. Journalisten hadden van de veiligheid te horen gekregen dat ze een teken zouden krijgen om de kranslegging vast te leggen.


Nadat de bewindslieden weer beneden waren, is er geprotesteerd tegen de gang van zaken. Premier Rutte redde de situatie enigszins door te stellen dat ze dan opnieuw naar het monument zal worden gegaan. Er zijn foto's gemaakt bij Bastion Veere met nabestaanden.

Er is onder andere door de NDP kritiek geleverd op de kranslegging bij het monument van 8 december 1982. Als protest heeft de NDP-fractie in De Nationale Assemblee een krans gelegd bij het Monument van de Gevallenen aan de Waterkant. Ook is de buitengewone openbare vergadering geboycot.
Advertenties

Friday 21 June
Thursday 20 June