EBS stroomtarieven met 10% de lucht in; 2e verhoging
12 Sep 2022, 14:48
foto
Basistarief Huishoudelijke en niet-huishoudelijke verbruikers. De EBS-tarieven worden voor de tweede keer verhoogd. De eerste aanpassing was in juni.


De stroomtarieven in september worden met 10% verhoogd. Dit in navolging van de met de overheid gemaakte afspraken over de tweede trap van de tariefaanpassing. Dit meldt de Energie Bedrijven Suriname (EBS).

De eerste stroomrekening gebaseerd op deze tweede aanpassing komt uit in de factuurmaand oktober 2022 en wordt berekend op basis van het verbruik van september/oktober.

Verbruikstarief huishoudelijke en niet-huishoudelijke verbruikers

De eerste fase van de tariefaanpassing van de EBS is in juni aangepast met 15%. Toen is aangekondigd dat de tweede aanpassing in september zou plaatsvinden.

Klanten bij wie het maandelijks stroomverbruik 400 kilowattuur (kWh) of lager is, zijn nog steeds in de gelegenheid om tot en met 1 april 2023 een aanvraag te doen om in aanmerking te komen voor het overbruggingstarief, dat voordeliger uitkomt. Registratie vindt uitsluitend digitaal plaats via de Energie Autoriteit Suriname (EAS).

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May