2 verkeersdoden in afzonderlijke gevallen
06 Sep 2022, 16:01
foto


In afzonderlijke gevallen hebben twee verkeersdeelnemers het leven gelaten. Gerard de Robles (32) is maandag in het ziekenhuis overleden. Hij was op 31 augustus betrokken bij een aanrijding aan de J.D. Gompertstraat. De 64-jarige bromfietser Kamaldad Jhando is op zondag 4 september na te zijn aangereden in het ziekenhuis overleden.

De politie van het bureau Geyersvlijt heeft vastgesteld dat een personenauto en een bus over de J.D. Gompertstraat reden. De bus bestuurder kwam vanuit de richting van de Plutostraat en ging in de richting van de Jan Steenstraat, terwijl De Robles uit tegengestelde richting kwam. De automobilist kwam door tot nog toe onbekende reden op de rijhelft van de busbestuurder terecht met als gevolg de aanrijding. Met zware verwondingen werd de autobestuurder die niet aanspreekbaar was, vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Beide bestuurders reden met een geldig Surinaams rijbewijs, meldt de afdeling Public Relations. De materiële schade aan de voertuigen is aanzienlijk. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo. Het ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Jhando is op zaterdag 3 september op de kruising van de Paulus Potter- en de Rembrandstraat aangereden door een personenauto. De politie van Geyersvlijt trof bij aankomst het slachtoffer met zware verwondingen op het wegdek aan. Per ambulance werd de bromfietser vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Hij werd ter verpleging in het ziekenhuis opgenomen en liet op 4 september in de ziekeninrichting het leven.

Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat de bromfietser over de Paulus Potterstraat reed en ging in de richting van de Rembrandstraat. De autobestuurder reed over de Rembrandstraat, komende vanuit de Johannes Vermeerstraat, gaande naar die van de Paulus Potterstaat. Op voormelde kruising heeft de autobestuurder verzuimd voorrang te verlenen aan de bromfietser met als gevolg de aanrijding.

Het rijbewijs van de autobestuurder die niet onder invloed van alcohol verkeerde is hangende het onderzoek ingevorderd.
In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Kamaldad afgestaan aan de nabestaanden. Het onderzoek van deze aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio Paramaribo.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May