Geboorteakten kunnen weer worden uitgeprint; wachttijd verkorten
07 Sep 2022, 02:24
foto
Het mankement met de printer om geboorteakten uit te kunnen geven, is opgelost. Burgers kunnen weer terecht bij deze unit.


Mensen die een geboorteakte moesten hebben, kregen van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te horen dat de printer defect is. Zonder deze akte kunnen ze hun zaken niet in orde maken. Het gehele land is afhankelijk van deze printer van CBB voor geboorteakten. Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de printer dinsdag is gerepareerd. De aanvragen kunnen weer worden ingediend. 

De bewindsman merkt op dat de vorige week donderdag een technisch probleem was ontstaan, waardoor de akten niet konden worden verstrekt. De wachttijd voor het afhalen van een geboorteakte is minimaal drie dagen. Het besluit is nu genomen om de wachttijd terug te brengen tot 1 dag, zodra de achterstand is ingelopen.

Er is een kleine achterstand ontstaan in het uitgeven van de geboorteakten. "Wij zullen deze spoedig inlopen, zodat we binnen korte tijd de wachttijd van één dag kunnen hanteren. Voor deze maand zullen de drie dagen gehandhaafd worden", zegt Somohardjo. Hij vindt het jammer dat mensen ongerief hebben ondervonden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May