Directie AZP: Via dialoog komen tot een oplossing
06 Sep 2022, 01:26
foto


De directie van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) hoopt dat alle partijen in dialoog blijven om tot een oplossing te geraken. De bond bij het AZP heeft na ruim twee weken beraad besloten vandaag in staking te gaan. Algemeen directeur Claudia Redan zegt desgevraagd aan Starnieuws de ontstane situatie te betreuren.

"Het groter belang is vele malen belangrijker dan het pad van confrontatie volgen", benadrukt Redan. Het AZP is verantwoordelijk voor 60% van ziekenhuiszorg in Suriname met een aantal gespecialiseerde diensten die slechts in dit ziekenhuis beschikbaar zijn", beklemtoont zij.

Nadat gisteren op een algemene ledenvergadering de bond het besluit had genomen over te gaan tot staking, is er intensief overleg geweest. Eerst is er met de bond gesproken over de dispensaties en daarna is er overleg geweest tussen de directie en medische hoofden. Redan zegt dat de dispensatie zodanig is verleend waardoor de acute en essentiële zorg gegarandeerd zijn.

De bond wil uit FISO stappen en wenst een eigen loonreeks. Over een aantal zaken is er overeenkomst bereikt met de regering, maar onvoldoende om de leden te bewegen het werk te hervatten.

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May