Een nieuwe orde?
02 Sep 2022, 09:34
foto


Wie een hond wil slaan, vindt makkelijk een stok! Sinds het aantreden van de(ze) regering, wordt herhaaldelijk gebruik gemaakt van 'stokken' om de vorige  machthebbers te blameren. De vinger wordt constant gericht op het gevoerde beleid en de manco's daarvan. Alles dat verkeerd is, wordt op het conto van het vorige kabinet geschreven. De belofte aan het volk was helder: wij zullen het anders doen! Hoe ver zijn wij in dat proces? Hoeveel manco's zijn reeds verholpen en waar koersen we heen?

Dat het niet goed gaat behoeft geen betoog! Alsof de bevolking al niet genoeg te verduren heeft, wordt zij telkenmale geconfronteerd met flagrante leugens en allerlei excessen die totaal niet goed te praten zijn. Het is niet alleen verbazingwekkend hoe mis het loopt, maar zeker moeilijk te verkroppen omdat de belofte aan het volk voorgehouden, een totaal ander beeld weerspiegelde. De inbreuk op de intelligentie van het volk is meer dan een lachertje. Zijn we dom of snappen we het (totaal) niet? Ook de manier waarop men (het) onrecht probeert te rechtvaardigen is een ernstige inbreuk op de bestaande wet en regelgeving. Waar zijn de bewakers van het recht? De waardigheid van dit land wordt te grabbel gegooid en onze volksvertegenwoordigers althans het merendeel daarvan, is doodstil!

Om protest aan te tekenen tegen het huidige beleid en verandering te bewerkstelligen, zijn delen van de samenleving onlangs de straat op gegaan. Terwijl sommigen nog het geloof hebben dat het goed komt, neemt de armoede toe, is er sprake van ernstige verruwing van de criminaliteit, groeit de wanhoop en ziet men door de bomen het bos niet meer. Wie niet doet wat beloofd is, moet dat per direct corrigeren of opstappen, het is niet zo moeilijk! Dat de protestacties niet (zo) goed zijn ingeslagen werpt grote vraagtekens op, maar één ding is duidelijk: we kunnen zo niet verder! De gemeenschap had geloof in de president en de beloftes, helaas blijkt de misleiding groter dan de waarheid en is het land behoorlijk benadeeld dankzij het faciliterend en falend beleid!

Beseffen we hoe diep de tentakels van de(ze) gevestigde orde gaan? De politiek heeft dit hele land in haar greep en maakt veel/alles kapot. Suriname is reeds lang onder het juk van deze 'menigte', het is tijd dat we de(ze) structuren doorbreken en gaan voor iets anders! Een overheid waar(in) de politiek geen overhand heeft en de boel verziekt! Een overheid waar corruptie niet wordt gefaciliteerd. Een overheid zonder rechts of links georiënteerden, politieke gelukzoekers, lijnlopers of individuen die loyaal aan het partijbelang, blind zijn voor het grotere belang. Een overheid die deskundigen niet aan de kant zet en nepotisme bevordert. Een overheid waar politici die a zeggen, zich houden aan het gegeven woord en zich belangeloos inzetten voor dit land en (al) haar inwoners. Een overheid waar een nieuwe orde (over)heerst, een orde waar liefde voor de natie boven de eigen zak gaat! Het is tijd!

Wi mu seti kondre bun.

Nathalie Valpoort
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May