Santokhi-Seenacherry, Brunswijk en Dorinnie gaan uit rvc Staatsolie
31 Aug 2022, 09:35
foto
Rvc-bijeenkomst van Staatsolie onder leiding van president Chan Santokhi op zijn kabinet. Het uittreden van drie leden is besproken op basis van een te volgen tijdslijn. (Foto: Kabinet van de President)


Mellisa Santokhi-Seenacherry, Leo Brunswijk (president-commissaris) en Harry Dorinnie zullen uittreden uit de raad van commissarissen (rvc) van Staatsolie. Dit is bepaald tijdens een reguliere rvc-bijeenkomst voorgezeten door president Chan Santokhi gisteren op zijn kabinet. Wanneer de rvc-leden zullen uittreden is nog niet vastgesteld omdat dit zal plaatsvinden volgens procedures en een tijdlijn.

De Staat Suriname heeft als aandeelhouder van de Staatsolie Maatschappij Suriname N.V. een gesprek gehad met de CEO van Staatsolie over het uitreden van drie leden. De top van Staatsolie en de aandeelhouder zijn met elkaar eens dat er geen leegte moet ontstaan bij de uittreding. In deze vergadering is hier uitvoerig over gesproken, staat op de FB-pagina van de president.

Presidentiële woordvoerder, Alven Roosveld, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat er een profielschets komt van geschikte kandidaten. Dit is vrij van de politiek. Het gaat om personen met technische kennis. Daarna komen er voordrachten van nieuwe kandidaten en de selectie. Bij de volgende algemene vergadering van aandeelhouders zullen de besluiten genomen worden. De stappen zullen worden ondernomen en bij de eerstvolgende vergadering moet het besluit rond zijn.

Voor de komende periode wordt een tijdslijn uitgerekend, om geen onrust in de internationale samenwerking te krijgen en continuïteit van het beleid te garanderen. Hierbij wordt tegelijkertijd gekeken naar juiste profielen voor de intrede van de nieuwe rvc-leden. Verwacht wordt dat hiermee geen stagnaties ontstaan in de lokale en internationale relaties van het staatsbedrijf. Naast de uitreding van de rcv-leden zijn er nog tal van andere issues besproken tijdens de reguliere Staatsolie rvc-vergadering met de aandeelhouder, zoals de interne communicatie tussen rvc en directie van Staatsolie, en de ontwikkelingen rond olie en gas. Voorts is er ook gesproken over de huidige positie van Staatsolie, met name de facilitaire activiteiten, off shore-operaties, internationale samenwerking en hoe de leiding daarmee omgaat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May