Impudens dependentia
29 Aug 2022, 21:32
foto


“Impudens dependentia” betekent vertaald uit het latijn: Schaamteloze afhankelijkheid: hiermee doelende op de gemanifesteerde afhankelijkheid van het OM jegens de uitvoerende macht.

De laatste tijd is er aanhoudend zware kritiek vanuit de pers en in bredere zin de samenleving, op het OM geleverd vanwege het openlijk heulen met de Uitvoerende Macht, waardoor de deur wagenwijd is geopend voor nepotisme, favoritisme, klassenjustitie en grenzeloze willekeur in de vervolging.

We zien dat het OM ‘met de snelheid van het licht’ heeft opgetreden in de zaken Duiker, Vaseur, van Trikt, Agnoe, Hausil e.a. maar opvallend indolent is gebleven in bepaalde zaken waar hij kennelijk niet mag ingrijpen van de huidige uitvoerende macht.

In dit kader dient in herinnering te worden gebracht de kleine selectie: N.V. Surfin; Deense Waters(t)offabriek HPSG; Italiaanse Lening; EBS; Hakrinbank-seksschandaal; Sabaku; Combe Markt reçu fraudezaak en uiteraard de SLM-zaak waar o.a. een onervaren snotneus met grote sommen geld naar huis ging, zonder noemenswaardige tegenprestatie. En natuurlijk de ex directeur wiens naam nu Haas is (en geen Haan) zijn handen wast in onschuld.

Oh oh OM’tje waar was je toch al die tijd? Daar waar jij kordaat had moeten optreden liet je het volledig afweten. Daar waar jij had kunnen laten zien dat het OM een gezaghebbend instituut is waar zonder aanzien des persoon wordt vervolgd, liet jij je op een werkelijk schandalige wijze beïnvloeden door de uitvoerende macht.  
 
Het OM ontkent, wat een verrassing, in alle toonaarden een afhankelijke positie te hebben ingenomen jegens de uitvoerende macht en zocht zelfs de publiciteit op om aan te geven dat er allemaal niets van waar is en dat hij absoluut niet zal tolereren dat er inmenging van derden plaatsvindt in strafzaken. LOL. Deze berichten zouden afkomstig zijn volgens het OM van personen die een voorbeeldfunctie hebben in de samenleving. Bedoelt het OM daarmee ook de pers en de verschillende advocaten die openlijk kritiek hebben geuit? En alle ingezonden kritische stukken? De pers is hierin overigens vrij unaniem. Allemaal leugenaars die erop uit zijn om het OM in een kwaad daglicht te stellen??? Ergo: er is niets van waar en jullie zien het allemaal verkeerd is de boodschap van het OM.
Er is een duidelijke parallel met de man die zijn vrouw op heterdaad met een andere man in bed betrapt en de vrouw aangeeft: “it’s not what it looks like”.  

Tot slot doet het OM in de publicatie een beroep op de samenleving om zich te laten informeren door het OM (en niet door de pers??) indien er onduidelijkheid bestaat met betrekking tot haar optreden. (Het is overigens ‘zijn’ optreden en niet ‘haar’ optreden. Als jij de samenleving de les wilt lezen, doe dat dan in correct Nederlands)   

Dus als er door de samenleving en de pers geconstateerd wordt dat het OM zijn onafhankelijkheid te grabbel heeft gegooid, dient men zich te wenden tot ditzelfde OM; om aldaar op vakkundige wijze met een kluitje in het riet te worden gestuurd. En voorbeeldfiguren moeten in het vervolg hun waffel houden en zwijgen.
Wel geacht OM: pas als voornoemden en ondergetekende zullen reïncarneren als ezels, zal dat gebeuren.

Maar dat in de publiciteit treden van het OM heeft het e.e.a. nog erger gemaakt. Want als alles richtig zou zijn verlopen, zou je de publiciteit totaal niet nodig hebben: jouw daden zouden dan voor zich spreken en het enige commentaar op het OM zou dan komen van (sommige) advocaten die een eeuw op hun dossiers moeten wachten, nooit antwoord krijgen op hun brieven en ex veroordeelden die vaak jaren moeten wachten op fiat teruggave van hun goederen.

Bovendien heeft de samenleving het recht om kritiek te hebben op het OM of welk rechterlijk instituut dan ook als zij misstanden constateert. Als je geen kritiek kan verdragen is er iets goed mis met jouw organisatie.   

Het gezag dat het edele instituut der vervolging eens uitstraalde is door de huidige wnd. PG in de bijkans 1,5 jaar dat deze aanzit, volledig met de grond gelijk gemaakt. Nimmer in de historie van het OM was het vertrouwen in dit Vervolgingsinstituut, dat moet staan voor een eerlijk proces en zonder aanzien des persoon dient te vervolgen, zo ver gezakt als heden ten dage. “Parfaitement fait” hoor wnd. PG.

Wanneer het kalf is verdronken denkt het OM snel nog even de put te kunnen dempen door zogenaamde uitreisverboden uit te vaardigen in de SLM-zaak. Ineens doen alsof je ballen van staal hebt, terwijl jij je allang hebt laten ontmannen door de uitvoerende macht, doet uitermate geforceerd en onecht aan.

R. Lobo
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May