Na drie jaar weer uitvoering project Verkeersbrigadiertjes
28 Aug 2022, 04:54
foto
Leerlingen die belangstelling hebben om verkeersbrigadier te worden bij de politie Academie tijdens een informatiebijeenkomst. (Foto: Juspol)


De afdeling Verkeer van het Korps Politie Suriname zal na drie jaar het project Verkeersbrigadiertjes weer oppakken. Door de covid pandemie lag dit project stil. Zaterdag is een informatiebijeenkomst gehouden waaraan 125 kinderen met hun ouders/verzorgers hebben meegedaan.

De afdeling Verkeer informeerde de ouders en de geïnteresseerde kinderen over wat de taak precies is en over het traject tot verkeersbrigadier. Na de informatiedag worden de kinderen gedurende de grote vakantie getraind om het werk van een verkeersbrigadier aan te leren, meldt Justitie & Politie.

Na de training kan de groep nieuwe verkeersbrigadiers aan het begin van het nieuwe schooljaar beginnen met het uitvoeren van hun taak. Dit jaar is gestart met het trainen van 4e klassers die zullen doorstromen naar de 5e klas. In het verleden konden kinderen vanaf de vijfde klas van de lagere school verkeersbrigadiertjes worden.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May