President zal orde op zaken moeten stellen bij CDS
27 Aug 2022, 00:00
foto
Personeelsleden in gesprek met elkaar na afloop van de bespreking met president Chan Santokhi. Hij heeft een afvaardiging ontvangen. (Foto's: René Gompers)


De relatie tussen de Communicatiedienst Suriname (CDS) - de presidentiële woordvoerder Alven Roosveld en de coördinator interim management van CDS, Marlon Hoogdorp - is niet wat het wezen moet. Het personeel van CDS is niet tevreden over de gang van zaken en moet werken onder moeilijke omstandigheden. Het personeel was in beraad gegaan donderdag. Vrijdagmiddag is er een positief gesprek geweest met een afvaardiging van het personeel en president Chan Santokhi. Volgende week komt er een vervolggesprek.

Het personeel heeft in een petitie de noden en grieven aangegeven. Er zijn ook oplossingen aangedragen. Previen Sewnath zegt na het gesprek aan Starnieuws dat de president over veel dingen niet op de hoogte was. Hij heeft tijd gemaakt om te luisteren en volgende week zal met adviseurs erbij, gesproken worden. Het personeel wil werken, maar de middelen ontbreken. Ook de spanningsvelden die er zijn, werken niet stimulerend. Uit respect voor de president is het beraad opgeschort. Ondanks de gebrekkige middelen, is de bereidheid om te werken er wel, zegt Sewnath. Er moet gewerkt worden met defect apparatuur, terwijl ook randvoorwaarden ontbreken.

Previen Sewnath, woordvoerder CDS-personeel.

Ook is er sinds het vertrek van Roosveld bij CDS geen directeur, waardoor zaken niet vlot verlopen. Het lag in de bedoeling dat het interim managementteam orde op zaken zou stellen, waarna er een nieuwe directeur zou worden benoemd. Naast een interim managementteam is er ook een 'media board' waar Roosveld ook deel van uitmaakt. Er is ook hier een tweespalt en 'powerplay'.

Gistermorgen is apparatuur van CDS, die Roosveld onder zich had, teruggehaald in opdracht van Hoogdorp. Ook moest het personeel zich bij CDS aan de Mahonylaan aanmelden. Dit heeft Hoogdorp ook meegedeeld in een circulaire aan het personeel. Toen Roosveld aan het werk kwam, zag hij dat personeel en apparatuur verdwenen waren. Hij was ontstemd hierover, maar zegt in gesprek met Starnieuws dat hij er vaker alleen voor heeft gestaan. "Als rechtgeaarde Surinamer zal ik mijn werk naar eer en geweten blijven doen". Roosveld merkt op dat "dit waarschijnlijk het tijdperk voor deze regering is waarbij alleen het eigen belang voorop zichtbaar wordt".
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May