AZP-personeel blijft 'in beraad'
24 Aug 2022, 04:05
foto
Lloyd Pool, voorzitter bond AZP


Het personeel van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) blijft vooralsnog “in beraad” deelt bondsvoorzitter Lloyd Pool mee. Een deel van het personeel is maandag getogen naar het ministerie van Buitenlandse Zaken.  Een ruim twee uren durend gesprek met een cluster van ministers over afspraken die nog nagekomen moeten worden, heeft niet de gewenste resultaten opgeleverd.

“We hadden een afspraak met de minister van Bibis en het personeel is meegekomen als ondersteuning,” licht Pool toe over de menigte bij het ministerie. Pool geeft aan dat er lopende afspraken zijn tussen de bond en de cluster van ministers. Maar een groot deel laat nog op zich wachten. Zoals de nieuwe loonreeksen, de covid-toelagen die nog niet gestort zijn en vaste aanstellingen.

“We hebben ruim twee uren gesproken,” deelt Pool mee. “Wat er uit is gekomen… voor ons is de situatie hetzelfde. Het personeel is niet content met de afspraken die men nu met ons wil maken. Dus het personeel heeft besloten dat zij in beraad blijft. Dat houdt in dat we constant bij elkaar komen om te overleggen. Over de problemen en hoe wij de regering er toe bewegen om die afspraken na te komen, zodat de gemeenschap gered wordt uit de situatie waarin de zorg zich  op dit moment bevindt.”

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May