Gajadien: Er moet strafklacht tegen Bissessur worden ingediend
17 Aug 2022, 12:44
foto
VHP-fractieleider Asis Gajadien


VHP-fractieleider Asis Gajadien vindt dat president Chan Santokhi onmiddellijk een onderzoek moet instellen of het klopt dat Prenobe Bissessur zijn advocatenkantoor werk heeft gegeven bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). Bissessur is als adviseur van de president in het crisisteam van de SLM. Hij kan dan geen werk gunnen aan zijn eigen bedrijf, zegt Gajadien in gesprek met Starnieuws.

Gajadien stelt dat dit geval vergeleken kan worden met de ex-governor van de Centrale Bank van Suriname, Robert van Trikt, die zijn bedrijf Orion werk had gegund. Dit is conflict of interest, stelt de VHP-topper.  "Er moet een strafklacht tegen hem worden ingediend. De regering moet in actie komen. Ik heb de president het ook al gezegd", zegt Gajadien.

Het advocatenkantoor Bissessur Legal BV is in Nederland gevestigd. Documenten over deze kwestie gaan viraal op social media. Bissessur zou 17.500 euro per maand ontvangen. Er is een bedrag van 116.200 euro overgemaakt. Het personeel van de SLM heeft het werk vandaag neergelegd. De bond wil duidelijkheid hebben over deze kwestie.

Leo Brunswijk, lid van de raad van commissarissen bij SLM, heeft deze kwestie gisteren aangekaart in het STVS-programma MManten Taki. Hij heeft aangegeven dat Paul de Haan eerst had ontkend dat Bissessur werd betaald. Hij is echter later erachter gekomen dat Bissessur wel wordt betaald.
Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March