Bouterse afwezig op tweede zitting Hof van Justitie
17 Aug 2022, 09:51
foto
Fungerend president van het Hof van Justitie, Dinesh Sewratan wordt geflankeerd door Anand Charan en Dennis Kamperveen. Links waarnemend pg Carmen Rasam.


Op de tweede dag van de behandeling van het hoger beroep in het 8 decemberproces is hoofdverdachte Desi Bouterse de grote afwezige. Hij heeft een attest gestuurd naar het Hof van Justitie. Tijdens de eerste zitting was hij persoonlijk aanwezig. Hij is niet verplicht alle zittingen bij te wonen.

Vandaag worden getuigen gehoord die opgebracht zijn door de verdachten en hun advocaat Irvin Kanhai. Alle getuigen zijn eerder tijdens het proces gehoord, maar Kanhai vond het nodig dat het Hof van Justitie bepaalde getuigen zelf hoort om een goed oordeel te kunnen vellen.

Bouterse en enkele andere verdachten voerden de vorige keer aan dat de Krijgsraad ontlastende verklaringen van de getuigen niet heeft gebruikt in het eindoordeel. Op grond daarvan zien zij graag dat deze opnieuw hun verklaring afleggen.

Naast Bouterse hebben Benny Brondenstein, Iwan Dijksteel, Ernst Gefferie en Stephanus Dendoe hoger beroep aangetekend. Zij zijn wel aanwezig op de zitting. Kenneth Kempes en Luciën Lewis zijn elk tot 10 jaar cel veroordeeld. Zij zijn tijdens het proces nooit komen opdagen.


Advertenties

Sunday 03 March
Saturday 02 March
Friday 01 March