Contactverbod advocaat en verdachte reçu zaak opgeheven
30 Jul 2022, 00:57
foto


De beperking van het vrije verkeer tussen advocaat Delano Landvreugd en verdachte Sergio 'Taffa' Cruden is vrijdag opgeheven. Landvreugd bevestigt tegenover Starnieuws dat hij de verdachte kan spreken. De beperking heeft 14 dagen geduurd.

Het verzoek tot de vrijlating van Sergio Cruden is eerder door het Hof van Justitie afgewezen. De rechter-commissaris had de inverzekeringstelling rechtmatig getoetst, waartegen beroep was aangetekend.

Cruden wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie en heling. Landvreugd had de aanhouding van hem niet verwacht, omdat hij afstand heeft gedaan van twee voertuigen, een zwarte en een witte Mercedes Benz.

Cruden heeft volgens zijn verklaring geen geld gehad. De voertuigen die hij op verzoek van Mosa Rother, die wordt gezocht door justitie, heeft gekocht, zijn al afgestaan aan de politie.

In deze zaak is de Staat voor ruim SRD 59.3 miljoen benadeeld. Naast Cruden zitten ook vast Danielle Kom, hoofd Comptabiliteit Financiën & Planning, haar jongere zus en broer Megeza en Mervelino. Verder wordt Robert 'Blaka' Koendjbiharie opgespoord. Op zijn rekening is SRD 40.9 miljoen gestort en op die van Rother SRD 18.3 miljoen.


Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May