Agent vrijgelaten in zaak afpersing
29 Jul 2022, 08:41
foto


Agent van politie O.A.K. van Nickerie is donderdag in vrijheid gesteld. Hij was op 25 juli 2022 in verzekering gesteld voor medeplichtigheid aan afpersing.

Advocaat Derrick Veira bevestigt tegenover Starnieuws de invrijheidstelling. Bij de voorgeleiding bij de officier van justitie is gebleken dat de agent zich op geen enkel moment schuldig heeft gemaakt aan het plegen van een strafbaar feit. De verdachte was als ondergeschikte in de nachtdienst waarbij vermoedelijk een dronken autobestuurder midden op de kruising van twee wegen was in Nieuw-Nickerie.

Deze bestuurder heeft nadien verklaard dat de collega (brigadier) van de verdachte, hem geld heeft gevraagd en in totaal SRD 3.000 heeft ontvangen. De advocaten Veira en Vishal Rambharos hebben aangegeven dat de verdachte zich slechts van zijn taakstelling heeft gekweten.

Afspraken die buiten zicht of gehoor van de verdachte zijn gemaakt, kunnen niet ten rekening van hem worden gebracht. De verdachte heeft slechts opdrachten opgevolgd. Geen reden was er om aan de bevoegdheid van de opdrachten te twijfelen. De officier van justitie heeft de verdachte, gezien zijn staat van dienst, het voordeel van de twijfel gegeven.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May