Aangifte verdwenen paspoorten bij CBB
16 Jul 2022, 06:40
foto


Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken bevestigt tegenover Starnieuws dat er aangifte is gedaan bij de afdeling Fraude van de politie dat een aantal paspoorten, dat als misprints is aangegeven, is verdwenen bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB). Er is een intern onderzoek geweest en een overzicht gemaakt van de verdwenen paspoorten. Het gaat om ruim honderd stuks.

De directeur van CBB, Anastatia Kanapé-Pokie, heeft de minister geadviseerd om aangifte te doen. Somohardjo zegt hierin toegestemd te hebben, waarna de CBB-directeur aangifte heeft gedaan. "De zaak ligt nu bij Justitie voor onderzoek en ik wacht het resultaat van het onderzoek af", zegt Somohardjo.

De minister merkt op dat voor het eerst een intern onderzoek is gedaan naar paspoorten die verdwijnen. "Ik ga er dan ook van uit dat deze zaken zich al jaren afspelen, maar door het interne onderzoek is dit aan het licht gekomen. Wij gaan maatregelen treffen opdat dit niet meer zal gebeuren".

Hangende het onderzoek zijn er nog geen personen op non-actief geplaatst. Dit, ter voorkoming van onterechte imagoschade van werknemers. De aangifte is de vorige week gedaan. Komende week zal de bewindsman vragen naar de stand van zaken. Hij hoopt dat er gauw opheldering komt in deze zaak.
Advertenties

Monday 04 March
Sunday 03 March
Saturday 02 March