NPS-voorzitter: Wie moet hangen, zal moeten hangen
14 Jul 2022, 01:37
foto
NPS-wijkvergadering woensdagavond in Flora. Partijvoorzitter Gregory Rusland heeft aangegeven dat zaken die niet correct zijn, niet geaccepteerd zullen worden. (Foto: NPS)


"Wanneer dit soort zaken gebeuren, waar mensen zonder te werken miljoenen SRD's op hun rekeningen gestort krijgen. De NPS is daar faliekant tegen. Un no accepteer a pisi tori dati". Dit zei NPS-voorzitter Gregory Rusland woensdagavond tijdens een partijvergadering in Flora. De NPS wil zo snel mogelijk een grondig onderzoek in deze zaak hebben. "Wie moet hangen, zal moeten hangen, ongeacht wie dat is. If yu go tap so wan manier om nanga a moni fu a kondre, dan zullen er maatregelen getroffen moeten worden", betoogde Rusland.

Het volk heeft het moeilijk. Brandstof wordt duurder, energieprijs en de prijzen in de winkels stijgen. "En dan gaan mensen ervandoor met de kas van het land!". Rusland voerde aan dat niet zal worden geaccepteerd dat zaken die tijdens de vorige regering plaatsvonden, nu ook aan de orde zijn. De NPS verwacht op korte termijn uitsluitsel van het onderzoek. "En we willen weten wie verantwoordelijk zijn. Wij willen concreet de daden zien dat de mensen gestraft zullen worden voor deze activiteiten." Alle goede krachten moeten worden gebundeld dat dit soort zaken niet ongestraft kunnen plaatsvinden in het land.

Rusland merkte op dat ook al maakt de NPS deel uit van de regering, bepaalde zaken niet geaccepteerd zullen worden. Daardoor zijn ook voorkomen dat bepaalde zaken uitgevoerd konden worden. De politicus noemde onder andere de Surfin-kwestie en HPSG. De NPS vervult op basis van de verkiezingsuitslag een bepaalde rol in de regering. Daar waar de partij verantwoordelijkheid heeft, doet ze er alles aan om die zo goed mogelijk uit te voeren.

De NPS-voorzitter stond ook stil bij het kiesstelsel en etnische spanningen die er zijn. Rusland begrijpt bepaalde uitspraken niet over aanpassen van het kiesstelsel, want deze kwestie is besproken in de coalitie. De NPS is voor een rechtvaardig systeem. Wat niet goed is, dient te worden veranderd. Afgesproken is om na te gaan waarover er overeenstemming is en die zaken kunnen in deze fase worden veranderd. Waar er geen overeenstemming is, zal in een volgende fase aan de orde komen.

Rusland waarschuwde voor de etnische spanningen die worden gecreëerd. De etnische verhoudingen zijn ernstig onder druk door handelingen van politici. NPS wil een vredige samenleving, waarbij alle Surinamers gezamenlijk werken aan de ontwikkeling van het land. De partij zal niet accepteren dat door het beleid bepaalde bevolkingsgroepen worden voorgetrokken. In het beleid moet er ruimte zijn voor alle bevolkingsgroepen. Er moet een ontwikkeling zijn voor eenieder.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May