Suraj Sahadew-Lall bakt het al te bruin
07 Jul 2022, 02:27
foto
De binnenstad loopt bij tij en ontij onder water. De ontwatering van de binnenstad en omgeving is al decennialang een groot probleem. (Archieffoto: Edward Troon)


Op social media gaat een geluidsopname viraal waarin Suraj Sahadew-Lall scheldend en bedreigend tekeer gaat tegen de leiding van de afdeling Ontwatering op het ministerie van Openbare Werken (OW). Sahadew-Lall zegt beleidsadviseur, ambtenaar en ondernemer te zijn en dat hij namens OW-minister Riad Nurmohamed en het Kabinet van de President optreedt. De bond bij OW geeft de minister tot vandaag de tijd om van zich te laten horen. Anders wordt het werk op meerdere afdelingen neergelegd, kondigt bondsvoorzitter Michael Sallons aan.

Op de geluidsopname gaat Sahadew-Lall verhaal halen bij de afdelingshoofden. Hij wil weten waarom zijn materieel niet mag worden ingezet om het afwateringssysteem aan de Fred Derbystraat aan te pakken. Al 10 jaren is de afwatering daar niet opgehaald en loopt de omgeving nog steeds onder water. De ondernemer zegt dat hij wil helpen het probleem op te lossen, maar dat hij elke keer wordt gesaboteerd door deze afdelingshoofden.

De afdelingshoofden zeggen dat zij geen opdrachten tot stopzetting kunnen geven, maar slechts de directeur adviseren. Zij moeten onder andere rekening houden met beschikbare fondsen. Ze stellen overigens dat ze Sahadew-Lall niet kennen als aannemer die opdrachten voor OW uitvoert; er zijn geen documenten die dat staven. Sahadew-Lall heeft gedreigd dat als zij in 14 dagen niet meewerken, er rapport zal worden uitgebracht aan het Kabinet van de president. Zij kunnen hun positie kwijtraken. Hij gaf met 'voice notes' aan dat minister Nurmohamed op de hoogte is van zijn bezoek aan de afdeling.

"Dit kan toch niet," merkt bondsvoorzitter Sallons op tegenover Starnieuws. "Ook al heeft de man misschien gelijk, zo ga je niet om met mensen. Dan scheld je ook nog op die man zijn moeder die hij recent is kwijtgeraakt." De bondsvoorzitter voegt eraan toe: "Ik heb de minister erop gewezen dat dit niet kan en dat hij moet optreden. De mensen weten niet eens wie deze beleidsadviseur is."

"Maar ik heb ondertussen begrepen dat meerdere afdelingen hem niet lusten. De mensen van de afdeling Ontwatering dachten vandaag verhaal te halen bij de minister. Maar tot nu toe is er geen reactie gekomen. De leden hebben me gezegd dat als de minister vandaag niet reageert, zij het werk op de afdeling gaan neerleggen. Andere afdelingen hebben hun steun toegezegd."
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May