Zonne-energiecentrale EBS Nickerie in gebruik genomen
26 Jun, 18:42
foto
De EBS zonne-energiecentrale te Stalweide in het district Nickerie is zondag in gebruik genomen. (Foto: EBS)


De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft vandaag de zonne-energiecentrale in het rijstdistrict Nickerie ceremonieel in bedrijf gesteld. Dit project is onderdeel van een leningsovereenkomst tussen de Caribbean Development Bank (CDB) en het ministerie van Financiën & Planning, met als doel de energievoorziening te versterken en verbeteren.

Het bedrijf richt zich in zijn strategie richting 2030 onder andere op het verder invulling geven aan een duurzame energievoorziening. In november 2019 vond na openbare aanbesteding de officiële ondertekening plaats met het bedrijf SUMEC Group Corporation voor de constructie van twee zonnepanelen centrales, een te Coronie en een in Nickerie, meldt EBS. In februari 2020 werd simultaan, in zowel Coronie als in Nickerie, een aanvang gemaakt met de werkzaamheden. Met de oplevering van de eerste zonne-energiecentrale in Nickerie is het eerste CDB deelproject afgerond.

De zonne-energiecentrale bestaat uit 6080 stuks zonnepanelen, met een totaal geïnstalleerd vermogen van 2.3 MegaWatt piek en een back-up capaciteit van 1000 kilowattuur (1 a 2 uren). Met de 21 Megawatt opwekcentrale te Clarapolder, bestaat het totale geïnstalleerd vermogen in Nickerie met de ingebruikname van de zonne-energiecentrale nu voor 10% uit zonne-energie.
Advertenties

Thursday 11 August
Wednesday 10 August
Tuesday 09 August