Acties bij St. Vincentius Ziekenhuis ook opgeheven
24 Jun 2022, 05:18
foto


Net als bij het Diakonessenhuis, zijn ook de acties bij het Sint Vincentius Ziekenhuis opgeschort. Bondsvoorzitter Robby Naarendorp zegt aan Starnieuws dat er ondertussen verder onderhandeld wordt met de leiding van de ziekenhuizen. “We hebben een tussenweg gevonden om in elk geval de salarissen voor een deel gecorrigeerd te krijgen,” geeft hij aan.

Het werk was neergelegd uit onvrede; de verbeteringen van de salarissen en werkomstandigheden bleven maar uit. De werkers van de particuliere ziekenhuizen wilden ook 17% loonsverhogingen die de overheid aan landsdienaren en aan hen gelijkgestelden, heeft uitbetaald. De regering vindt dat de particuliere ziekenhuizen daar zelf voor moeten zorgen.

“We hebben de salarissen voor een deel kunnen corrigeren,” benadrukt Naarendorp. “We willen ook nog secundaire zaken in orde krijgen. Dingen als vervoerskosten bijvoorbeeld; mensen betalen meer aan vervoerskosten dan wat ze verdienen. Dan heeft het geen zin toch? Dat soort zaken lopen nog. Men moet niet denken dat omdat het werk hervat is, die case klaar is.”  

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May