Commandant Maritiem Regio West uit frustratie over in beslag genomen boten
15 Jun 2022, 00:00
foto
Commandant Maritiem Regio West, onderinspecteur Wendell Salim.


Commandant Maritiem Regio West, onderinspecteur Wendell Salim, heeft op een persconferentie in Nickerie regiocommandant Hemantkoemar Sardjoe vrijdag voor schut gezet. Op een vraag van mediawerker Mones Nazarali over in beslag genomen boten die verkocht zouden zijn door een lid van Maritiem, maar die zogenaamd gezonken zijn, deed Salim enkele onthullingen in bijzijn van de politieleiding van Regio West. Op gegeven moment liet Sardjoe hem niet uitpraten door aan te geven dat het om een interne zaak gaat.

Salim geeft aan dat er inderdaad zes tot zeven boten die in beslag zijn genomen, zijn aangemeerd. Hij heeft vier tot vijf keren dossiers opgemaakt compleet met foto`s en proces-verbaal van alle activiteiten. Hij heeft ze opgestuurd naar de procureur-generaal zonder respons. Elke keer heeft hij de aandacht gevraagd, maar er is geen antwoord gekomen. Straks  zijn  er alleen maar wrakken van de boten over dan zal men weer vertellen dat de afdeling die boten heeft verkocht.

Salim gaf aan dat het “criminelen” zijn die dit soort dingen doen en hij wil geen deel daarvan zijn. Na een persoonlijk gesprek met de toenmalige korpschef, Roberto Prade, zijn twee politiemannen verplaatst. "Vanaf toen, kwam ik negatief in de publiciteit, via social media en app berichten. Eerst vond men dat ik een illegale vissersboot had aangehouden en daarna de boot heb weggestuurd na betaling van US$ 10.000 en ook dat ik een bestelbus met Amerikaanse bouten en zware wapens had aangehouden en voor mezelf hebt gehouden. Ik laat alles over aan God", zei Salim "Ik ga niet schrijven dat die of deze politieman het heeft gedaan, de natuur zal alles zuiveren".

"Alles is gerapporteerd aan de regiocommandant, maar hij heeft mij nooit laten roepen en hij heeft niet opgetreden. De politiemannen zijn heel dichtbij het vuur, en zij denken dat ze alles kunnen doen in het gewest Nickerie, maar bij mij gaat het ze niet lukken", stelde Salim. Nadat hij heeft meegedeeld dat hij vaker zijn chef heeft gerapporteerd", werd hem het woord ontnomen door de regiocommandant Sardjoe die aangaf dat het om interne zaken ging. Starnieuws verneemt dat Salim zich nu moet verweren over de zaken die hij gezegd heeft op de persconferentie.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May